"ERGENLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ" KONULU SEMİNER VERİLDİ

29.03.2018 495

Gölbaşı Mikdat Sümer Ortaokulu Rehber Öğretmeni Şükrü KARTAL koordinatörlüğünde Gölbaşı Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine "Ergenlik Dönemi Özellikleri" konulu seminer düzenlendi. Okulumuzda 28 Mart 2018 tarihindeki seminer Psikolog Yusuf AYTAŞ ve Zübeyde BİLİR,  Sosyal Hizmet Uzmanı Aynıgün ÖZERBEY ve Psikolojik Danışman Ferhat GÜNEŞ tarafından verildi. Kız ve erkek öğrencilere ayrı ayrı gruplar halinde verilen seminere ilgi yoğundu. Bu çalışmanın amacı; çocuklarda biyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda önemli değişiklikler yaşandığı ergenlik döneminin başlangıcında akıllarına takılabilecek çeşitli sorunların hiç olmazsa bir kısmına yanıt bulmalarını sağlamak olmuştur. Karşılıklı soru-cevap şeklinde ilerleyen seminerde; "Ergenlik döneminde gençlere yaklaşım nasıl olmalıdır?",  "Ben kimim?", "Nasıl biri olmalıyım?", "Yaşamdaki amaçlarım neler olmalıdır?", "Ergenle sağlıklı iletişim" gibi konu ve sorularla kendini sorgulamaları istenmiş ve bunlara cevaplar aranmıştır. Okul müdürü Sadettin ERKENEKLİ seminer sonunda Gölbaşı Sosyal Hizmet Müdürü Sayın Arif ÖZDEMİR´e ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

29-03-201829-03-201829-03-201829-03-201829-03-201829-03-201829-03-2018