Şehit Mikdat Sümer Ortaokulu

Vizyon: Geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimiz,aileleri ve sosyal çevremiz için eğitim ve öğretimde daima kaliteyi yüksek tutan , sürekli değişen ve gelişen, bölgesinde tercih edilen bir okul olabilmektir.

Misyon: Türk Milli Egitim Temel Kanununun amaçları doğrultsunda, saglam karakterli, dürüst, vatan ve millet sevgisi olan, ülkesine yararli, okuyan, arastıran sorgulayan, üretken,katılımcı, görev ve sorumluluklarını bilen, demokratik ve laik düşünen ögrenciler yetistirmektir.

Başarılar: Okulumuz 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 Eğitim Öğretim yıllarında Elazığ ve Malatya illerrinde yapılan Bu Benim Eserim Proje Yarışmalarına 2 Fen ve Teknoloji Projesi ,2 Matematik projesi ile katılmıştır. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Ankara Bölge Sergisinde Matematik Projesi Dalında İlk 10 Proje arasına girmiştir. 2011-2012 Eğitim Öğretim yıllarında Malatya ilinde yapılan Bu Benim Eserim Bölge Proje Yarışmalarına 2 Matematik projesi ile katılmıştır. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Ankara Bölge Sergisinde Matematik Projesi Dalında İlk 100 Proje arasına girmiştir.

Saatler: 08.30-15.30
Isınma: doğal gaz
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Sportif Etkinlikler: Sınıflar arası futbol turnuvaları.Masa tenisi ve Basketbol kursları